Crema de Zahar Ars II

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • zahar vanilat bourbon
  • un praf de sare
  • zahar pentru caramel

Mod de preparare

Se topeste zaharul pana capata o culoare aramie cu care imbracam formele. Separat preparam compozitia astfel: ouale zaharul si zaharul vanilat bourbon (contine pastaie de vanilie macinata) se mixeaza pana ce se dizolva tot zaharul.

Adaugam laptele amestecam bine si turnam compozitia in formele pregatite. Se aseaza intr-o tava in care am turnat apa fierbinte si se tine la cuptor pana ce s-a inchegat bine. Dupa ce s-a racit o rasturnam pe un platou.

Se poate prepara si intr-o forma mare.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.