Crema de Zahar Ars II

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 6 lg zahar
  • zahar vanilat bourbon
  • un praf de sare
  • zahar pentru caramel

Mod de preparare

Se topeste zaharul pana capata o culoare aramie cu care imbracam formele. Separat preparam compozitia astfel: ouale zaharul si zaharul vanilat bourbon (contine pastaie de vanilie macinata) se mixeaza pana ce se dizolva tot zaharul.

Adaugam laptele amestecam bine si turnam compozitia in formele pregatite. Se aseaza intr-o tava in care am turnat apa fierbinte si se tine la cuptor pana ce s-a inchegat bine. Dupa ce s-a racit o rasturnam pe un platou.

Se poate prepara si intr-o forma mare.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.