Crema de zahar ars

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 6 linguri zahar pentru ars
  • 3 linguri zahar pentru compozitie
  • 8 oua
  • esenta de rom, dupa gust
  • Optional:
  • vanilie

Mod de preparare

Aceasta e reteta mea preferata de vara, pe care am invatat-o de la mama :)

Mod de preparare:
Se pun 6 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se caramelizeaza si se roteste cratita, astfel incat acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.

Se fierbe laptele. Separat, intr-un vas adanc, se bat bine cu un tel, ouale cu cele 3 linguri de zahar, la care, optional, puteti adauga si seminte de vanilie, daca aveti. Se adauga laptele cald cu polonicul. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul.
Se pune amestecul in cratita in care am caramelizat zaharul mai devreme, care intre timp s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute).

Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider.

Se serveste rece.

Timp: aprox 1h
Portii: 12
Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/08/crema-de-zahar-ars-2016.html

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.