Crema de Unt(ptr. Eclere)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml lapte dulce
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 200 g zahar tos
  • 150 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta vanilie - dupa gust

Mod de preparare

Peste faina asezata intr-un castron se toarna laptele, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se adauga zaharul si se amesteca pana la completa dizolvare. Acest amestec se toarna intr-o craticioara care se pune pe foc, amestecand mereu pana compozitia s-a ingrosat.

Se ia de pe foc se adauga zaharul vanilinat si vanilia (optional) si se continua amestecarea pana la racire completa.

Se adauga untul frecat, cu telul, spuma tare.
Se poate folosi la eclere, torturi si prajituri.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.