Crema de Unt(ptr. Eclere)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml lapte dulce
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 200 g zahar tos
  • 150 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta vanilie - dupa gust

Mod de preparare

Peste faina asezata intr-un castron se toarna laptele, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se adauga zaharul si se amesteca pana la completa dizolvare. Acest amestec se toarna intr-o craticioara care se pune pe foc, amestecand mereu pana compozitia s-a ingrosat.

Se ia de pe foc se adauga zaharul vanilinat si vanilia (optional) si se continua amestecarea pana la racire completa.

Se adauga untul frecat, cu telul, spuma tare.
Se poate folosi la eclere, torturi si prajituri.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...