Crema Caramel de Cafea - Reteta Braziliana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua (in original erau numai 2)
  • 250 ml lapte
  • 100 ml cafea
  • esenta de vanilie
  • Pentru zaharul caramelizat:
  • 150 gr zahar tos
  • 2-3 linguri cu apa
  • Pentru ornat:
  • boabe de cafea

Mod de preparare

Bateti ouale adaugind vanilia, cafeaua su laptele caldut.

Topiti intr-o cratita zaharul cu apa pina cind obtineti un caramel lichid si auriu.

Varsati compozitia de oua, lapte si cafea in tavile cu caramel si le asezati in tava mare pregatita deja cu apa calda pentru bain marie.

Coaceti in cuptorul gata incalzit la 160-180°c cit e nevoie ca sa obtineti o crema intarita ca orice crema de zahar ars. Lasati sa se raceasca foarte bine inainte sa o serviti.
O gasiti pe net dupa numele asta: Potinho cremoso café com leite.

Reteta cu cantitatile dublate este perfecta pentru 6 cupe mici din sticla sau portelan pentru cuptor.

Eu insa am facut 2 portii mari, in 2 tavi cu dimensiunea de 13*10*4 cm pe care le-am primit mai demult de la Nicoleta.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.