Crema bavareza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 foi gelatina (sau 3 linguri de gelatina granulata);
  • 250ml lapte;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 ou ;
  • 2 galbenusuri;
  • 100g zahar;
  • 250ml frisca;
  • un praf de sare;
  • ciocolata

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele cu zaharul vanilat si sare; intr-un vas se bat ouale, galbenusurile si zaharul.

Laptele fiert se adauga peste oua si se amesteca incet la bain-marie (nu mai mult de 85 grade) pina devine o crema.

Se strecoara, se adauga gelatina inmuiata in apa rece, se lasa 10min dupa care se adauga frisca batuta. Se portioneaza in cupe lasind 2-3 cm pina la umplere si se da la rece pentru 2 ore app.
Cicolata se topeste si se pune calda peste crema.
E un deliciu!!!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate

De obicei aceste sandwich-uri, eu le prepar cand plecam la drum lung, in excursie sau in vacanta. Sunt atat de satioase,...

Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.