Cozonac Rulat cu Crema de Nuca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 30 g drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • 70 g zahar
  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • Pt crema:
  • 200 g nuca macinata
  • 125 g zahar
  • o esenta de vanilie
  • o lingura cacao
  • o lingura lapte
  • o lingura scortisoara
  • coaja rasa de lamaie
  • pt uns:
  • 2 albusuri de ou

Mod de preparare

Drojdia se desface in putin lapte caldut, apoi se pune peste faina, adaugandu-se restul de lapte, zaharul, untul moale, ouale, coaja de lamaie, dupa gust si putina sare. Se lasa la dospit timp de 10-20 minute.

Intre timp, se prepara crema:se amesteca nuca macinata cu zaharul, se adauga esenta de vanilie, cacaoa, scortisoara, coaja rasa de lamaie si laptele, amestecand pana cand se obtine o crema groasa.

Dupa ce a crescut aluatul, se intinde intr-o foaie groasa, apoi se pune un strat uniform de crema si se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa.

Se aseaza cozonacul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, iar deasupra acestuia se pun albusurile de ou batute spuma cu putina apa.

Se lasa sa stea 10 minute, dupa care se da la cuptor, la foc potrivit, pt. 40 minute.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Farfalle cu hribi si smantana

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

Farfalle cu hribi si smantana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj