Cozonac Rulat cu Crema de Nuca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 30 g drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • 70 g zahar
  • 500 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • putina sare
  • Pt crema:
  • 200 g nuca macinata
  • 125 g zahar
  • o esenta de vanilie
  • o lingura cacao
  • o lingura lapte
  • o lingura scortisoara
  • coaja rasa de lamaie
  • pt uns:
  • 2 albusuri de ou

Mod de preparare

Drojdia se desface in putin lapte caldut, apoi se pune peste faina, adaugandu-se restul de lapte, zaharul, untul moale, ouale, coaja de lamaie, dupa gust si putina sare. Se lasa la dospit timp de 10-20 minute.

Intre timp, se prepara crema:se amesteca nuca macinata cu zaharul, se adauga esenta de vanilie, cacaoa, scortisoara, coaja rasa de lamaie si laptele, amestecand pana cand se obtine o crema groasa.

Dupa ce a crescut aluatul, se intinde intr-o foaie groasa, apoi se pune un strat uniform de crema si se ruleaza cu atentie, sa nu se rupa.

Se aseaza cozonacul intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina, iar deasupra acestuia se pun albusurile de ou batute spuma cu putina apa.

Se lasa sa stea 10 minute, dupa care se da la cuptor, la foc potrivit, pt. 40 minute.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...