Cornuri pufoase cu rahat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata
  • coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 400 g rahat
  • Pentru uns:
  • 1 ou

Mod de preparare

Pufoase si delicioase :)


Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35 de grade)il luam de pe foc si adaugam drojdia in el sa se dizolve.
Cernem faina intr-un castron, adaugam restul ingredientelor si framantam bine adaugand treptat laptele cu drojdia. Aluatul trebuie framantat 15-20 de minute.
Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut pana aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 4 parti egale.Intindem fiecare bucata pe masa infainata ,intr-o foaie cu diametrul de 15 cm (aproximativ) pe care o vom taia in 4 triunghiuri.
Asezam in partea lata bucati de rahat, rulam si formam cornurile
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu oul batut si le lasam la crescut 20-25 de minute.
Le coacem la foc potrivit in cuptorul incalzit, pana se rumenesc frumos.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti