Cornuri cu unt, umplute cu dovleac placintar

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 gr faina
  • - 400 ml lapte
  • - 150 gr unt
  • - 2 linguri de zahar
  • - 2 galbenusuri
  • - praf de sare
  • - coaja razuita de la o lamaie bio
  • - 7 gr drojdie
  • Umplutura :
  • - 300 gr dovleac placintar razuit
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 2-3 linguri zahar
  • Extra :
  • - 1 ou

Mod de preparare

Aluatul
Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte.
In el, dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei, facem un locas . Untul l-am topit si l-am pus in faina.
Galbenusurile le batem cu furculita si le adaugam la faina. Razuim coaja de lamaie in faina, adaugam si praful de sare, iar la final, punem laptele amestecat cu drojdia.
Framantam aluatul pana cand avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
In functie de faina si de marimea oualor, s-ar putea sa mai trebuiasca 50 gr faina sau putin lichid.
Cand aluatul se desprinde de maini, atunci il punem in castron, il acoperim cu o folie alimentara si il dam la frigider. Il lasam acolo cam 2 ore.
Umplutura
Dovleacul placintar il razuim pe razatoarea mare si il calim in 50 gr unt, impreuna cu 2-3 linguri de zahar si scortisoara (sau alte condiment ) pana se inmoaie putin.
Lasam sa se raceasca .
Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua bucati . Prima jumate o lasam pe masa de lucru, iar cealalta o punem la frigider inapoi, pana terminam cu prima jumate.
Intindem aluatul pe masa infainata sau unsa cu ulei si taiem in triunghiuri.
Punem la baza triunghiului cate o lingura de dovleac si rulam pentru a forma cornurile. Asezam in tava, astfel incat sa aiba loc sa creasca.
Formam toate cornurile si le asezam in tava.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca pentru o jumate de ora.
Ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumenesc frumos deasupra (aproximativ 20-25minute).
Pofta buna !

-

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.