Intr-un castron mai mare se pune faina, se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia uscata, zahar si un praf de sare. Se adauga laptele caldut si se framanta.
Se adauga 2 oua, coaja de portocala, unt topit si se framanta in continuare pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini.
Se lasa la dospit aluatul circa 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute, se ia aluatul se pune pe planseta se rupe aluatul se fac bile care se intind. Se taie foaia intinsa in triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune dulceata de gutui se ruleaza pana la varf si se pun in tava pe hartie de copt. Se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu circa 20-25 de minute.
Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa sa se racesca putin.
Nu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si...
Desert cornuri cu nutella si nuciEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj