Cornuri cu Dulceata de Gutui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 40 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja de portocala
  • 2 oua +1 ou pentru uns
  • dulceata de gutui

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare se pune faina, se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia uscata, zahar si un praf de sare. Se adauga laptele caldut si se framanta.

Se adauga 2 oua, coaja de portocala, unt topit si se framanta in continuare pana obtinem un aluat care se desprinde de pe maini.

Se lasa la dospit aluatul circa 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, se ia aluatul se pune pe planseta se rupe aluatul se fac bile care se intind. Se taie foaia intinsa in triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune dulceata de gutui se ruleaza pana la varf si se pun in tava pe hartie de copt. Se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu circa 20-25 de minute.

Cand sunt gata, se scot din cuptor si se lasa sa se racesca putin.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti