Cornulete fragede

Portii
18
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 cana de untura
  • 1 cana de smantana
  • zeama de la o jumatate de lameie
  • sare
  • faina cat cuprinde ( aprox 3 cani) cat sa fie un aluat moale

Mod de preparare

Se pune untura intr-un castron impreuna cu sarea, galbenusurile si zeama de la jumatea de lamaie. Se amesteca, dupa care se adauga smantana si faina. Se framanta si se imparte in 5 parti. Fiecare parte se intinde cu sucitorul cat se poate de subtire si se unge cu untura topita ( cam 2 linguri pe bucata) . Untura sa fie calda. Aluatul intins si ruleaza apoi se da la rece pana a doua zi.Se scoate din frigider cate o ruda si se taie de cca un deget grosime, apoi cu taietura in jos se apasa cu dosul palmei dupa care fiecare bucatica se intinde subtire si se umple cu gem, rahat sau nuca dupa gust. Se coc in cuptorul incalzit 10-15 minute, se pudreaza cu zahar.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.