Clatite Rusesti cu Umplutura de Nuca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -200 g branza de vaci
  • -500 ml sana sau lapte batut
  • -2 oua
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1 lingurita de zahar
  • -1/4 lingurita sare
  • -ulei pentru prajit
  • Umplutura:
  • -nuca macinata
  • -smantana, cat sa lege umplutura
  • -zahar, dupa gust

Mod de preparare

Aluat:
Mixati bine branza de vaci, sarea, zaharul, ouale si ½ din cantitatea de sana (lapte batut). Inglobati faina.
Separat, amestecati cealalta jumatate de sana (lapte batut) cu bicarbonatul de sodiu si omogenizati cele doua compozitii. Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai subtiri. La nevoie subtiati cu putin lapte.

Incingeti o tigaie de teflon, adaugati putin ulei si lasati sa se incalzeasca bine.
Turnati cate un polonic de aluat, rotiti tigaia, dati- i forma de clatita mai groasa si lasati la foc mic, sa se coaca.

Cand marginile incep sa se aureasca, intoarceti pe partea cealalta, puneti pe jumatate de suprafata 1- 2 linguri din umplutura. Indoiti aluatul in jumatate (sa obtineti un semicerc) si continuati sa prajiti, la foc mic, inca 5 min, intorcand la jumatatea intervalului. Aveti grija sa nu se rupa sau sa iasa umplutura pentru ca sunt foarte fragede.

Repetati pana se termina aluatul si umplutura.
Pentru umplutura omogenizati bine ingredientele si adaugati smantana, doar cat sa se lege amestecul.

Lasati putin sa se racoreasca inainte de a le servi.
Sunt la fel de bune atat calde, cat si reci si se pastreaza pufoase si fragede mai multe zile.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate

Am găsit rătăcite prin frigider legumele acestea delicioase de toamnă, dar care se găsesc și acum din plin în piețele...

Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj