Clatite Invelite in Ciocolata Alba cu Crema de Vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru clatite:
  • 250 gr faina
  • 300-350 ml lapte
  • 2 oua
  • 2-3 linguri cacao
  • 40 gr unt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • Crema de vanilie:
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 300 ml smantana lichida pentru frisca
  • 50 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Pentru ornat:
  • 200 gr ciocolata alba

Mod de preparare

Prima data trebuie sa topim untul. Intr-un bol amestecam ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, cele 2-3 linguri de cacao si praful de sare). Cernem compozitia uscata o singura data. Separat trebuie sa mixam cele 2 oua cu laptele, esenta de vanilie si untul topit. Omogenizam bine. Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam bine. Daca aluatul este prea gros, atunci mai adaugati lapte. Ungem tigaia de clatite cu un servetel sau un buretel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic turnam usor compozitia in centrul tigaii. Lasam clatita aproximativ 1 minut la foc mediu, iar apoi o intoarcem pe partea cealalta.

Mod de preparare crema de vanilie:

Intr-o oala mica punem smantana lichida pentru frisca, laptele si cele 2 linguri de esenta de vanilie. Punem oala la foc mediu pana amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba, trebuie doar sa fie fierbinte. Intr-un bol separat punem cele 2 oua, zaharul, sarea si faina. Mixam pana se omogenizeaza. Cand amestecul este fierbinte il luam de pe foc si il turnam peste amestecul de oua. Omogenizam bine. Punem compozitia intr-o craticioara, si o lasam la foc mic aproximativ 5 minute pana se ingroasa. Amestecam incontinuu cu un tel. Luam crema de pe foc, acoperim suprafata compozitiei cu folie pentru prospetime sau foaie de copt si o lasam sa se raceasca.

Pentru a inveli clatitele in ciocolata alba, trebuie sa topim ciocolata la bain-marie. Pana se topeste ciocolata, taiem marginile clatitelor. Rulam clatitele si le taiem capetele. Clatitele trebuie sa aiba aproape aceiasi dimensiune. Din hartie de copt o sa facem niste patrate de aceiasi dimensiune ca a clatitelor. Punem ciocolata topita intr-un pos la care am atasat duiul subtire. Turnam ciocolata topita deasupra hartiei de copt pe care am taiat-o intr-o forma patrata. Lasati-va imaginatia sa se joace cu ciocolata topita. :) Eu am facut un patrat iar apoi niste linii. :) Lasati bucatelele de hartie pe care le-ati pictat cu ciocolata aproximatix 2-3 minute la frigider. Trebuie doar sa se usuce putin. Sa nu le lasati prea mult deoarece nu o sa mai puteti sa le modelati pe clatite. Umplem generos clatita cu crema de vanilie. o rulam si o asezam la marginea hartiei pictate cu ciocolata alba. Rulam. Asa procedam cu fiecare clatita. Le introducem in congelator aproximativ 10 minute daca doriti sa le serviti imediat sau le lasati 2-3 ore pana se intareste ciocolata bine. Le scoatem din frigider si le dam usor jos patratelele de foaie de copt de pe ele. Sunt minunate, delicate si foarte delicioase.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.