Clatite (III)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • branza de vaci moale 150-200 g
  • 3 oua
  • 3/4 cana lapte dulce
  • 1 cana faina
  • 1/2 lingurita praf de copt

Mod de preparare

-Separam ouale;
-Amestecam branza cu galbenusurile, laptele, dupa care incorporam faina cu praful de copt;
-Separat, batem albusurile intr-o spuma tare;
-Adaugam spuma la amestecul de mai sus, amestecand cu o lingura de lemn pana se obtine o pasta omogena;
-Clatitele se toarna cu lingura in tigaia unsa cu putin unt (sau ulei) incinsa in prealabil;
-Se tin pe foc mic cca 1-2 min (sau pana capata o culoare galben-maronie).
Clatitele se servesc cu un amestec de fructe de padure sotate in putin ulei, zahar si esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta;

P. S. : Se pot folosi si alte fructe taiate marunt, depinde de gusturile fiecaruia.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.