Clatite Groase, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • -125 g faina
  • -2 oua mici
  • -50 g unt, topit si racit
  • -100 ml lapte
  • -50 ml iaurt gros
  • -25 g zahar
  • -1 praf de sare
  • -1 plic zahar vanilat
  • Altele:
  • -unt pentru tavi
  • -zahar pudra vanilat, gem, dulceata, dupa dorinta

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol toate ingredientele, mai putin ouale.
Inglobati pe rand galbenusurile, omogenizand de fiecare data, apoi albusurile batute spuma tare.
Repartizati compozitia in doua tavi unse cu unt (pot fi cele individuale de pizza) si dati la cuptorul incins, la 190 grade, pana sunt coapte si usor rumenite (5- 10 min).

Serviti calde, simple sau pudrate cu zahar praf vanilat, ori gem, dulceata, dupa dorinta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Negresă cu dulceață de piersici și bezea

Delicioasă, doar atât. Și spor la treabă! Mulțumesc Diana_k pentru inspirație! :-*

Negresă cu dulceață de piersici și bezea
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj