Clatite Groase, la Cuptor

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • -125 g faina
  • -2 oua mici
  • -50 g unt, topit si racit
  • -100 ml lapte
  • -50 ml iaurt gros
  • -25 g zahar
  • -1 praf de sare
  • -1 plic zahar vanilat
  • Altele:
  • -unt pentru tavi
  • -zahar pudra vanilat, gem, dulceata, dupa dorinta

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol toate ingredientele, mai putin ouale.
Inglobati pe rand galbenusurile, omogenizand de fiecare data, apoi albusurile batute spuma tare.
Repartizati compozitia in doua tavi unse cu unt (pot fi cele individuale de pizza) si dati la cuptorul incins, la 190 grade, pana sunt coapte si usor rumenite (5- 10 min).

Serviti calde, simple sau pudrate cu zahar praf vanilat, ori gem, dulceata, dupa dorinta.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...