Clatite cu Dulceata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • faina de grau
  • 2 cani de lapte
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingura de ulei
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Bateti ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Adaugati faina in ploaie pana compozitia devine omogena, apoi laptele - se poate si apa plata :), dar datoria laptelui vor iesi mai pufoase. Compozitia obtinuta nu trebuie sa fie prea tare, dar nici foarte lichida, depinde si de tipul de clatite pe care doriti sa le pregatiti (subtiri sau clatite americane, pentru care aveti nevoie si de praf de copt). La sfarsit adaugati si uleiul.

Prajiti clatitele in tigaia incinsa cu putin unt, la foc mic, turnand cate putin din compozitie cu un polonic si imprastiind-o pe toata suprafata tigaii. Cand devine aurie pe margine, clatita trebuie intoarsa.
Clatitele obtinute pot fi combinate cu diverse umpluturi, de la dulceturi cu de toate, crema de ciocolata, smantana dulce cu stafide, sau smantana cu branza si marar - in acest caz nu mai adaugati zahar in compozitie.

Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...