Bateti ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Adaugati faina in ploaie pana compozitia devine omogena, apoi laptele - se poate si apa plata :), dar datoria laptelui vor iesi mai pufoase. Compozitia obtinuta nu trebuie sa fie prea tare, dar nici foarte lichida, depinde si de tipul de clatite pe care doriti sa le pregatiti (subtiri sau clatite americane, pentru care aveti nevoie si de praf de copt). La sfarsit adaugati si uleiul.
Prajiti clatitele in tigaia incinsa cu putin unt, la foc mic, turnand cate putin din compozitie cu un polonic si imprastiind-o pe toata suprafata tigaii. Cand devine aurie pe margine, clatita trebuie intoarsa.
Clatitele obtinute pot fi combinate cu diverse umpluturi, de la dulceturi cu de toate, crema de ciocolata, smantana dulce cu stafide, sau smantana cu branza si marar - in acest caz nu mai adaugati zahar in compozitie.
Pofta buna!
Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...
Tochitura dunareanaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti