Clatite cu Branza

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cescuta cu faina
  • 2 oua
  • un pahar cu lapte
  • 2 lingurite cu zahar
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de ulei
  • pt umplutura:
  • 30 g branza de vaci
  • 3 linguri cu smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • 5-6 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu stafide
  • 3 pliculete cu zahar vanilinat

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron, se face un loc la mijloc si se pun ouale, sarea, zaharul si laptele. Se amesteca bine ca sa nu ramana cocoloase si se adauga o lingurita de ulei, frecand in continuare. Se lasa o ora sa se odihneasca.
Intre timp se freaca branza de vaci cu smantana, galbenusurile si zaharul.
Cand crema este suficient de omogena, se adauga stafidele.
Clatitele se fac dupa metoda clasica.
Cand toate clatitele sunt gata, se umplu cu crema de branza, se ruleaza si se introduc la cuptor pentru 15 minute.

Se servesc pudrate cu zahar vanilinat.

Tort Diplomat

Cozonacul bunicii

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...