Clatite cu Bere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri unt
  • 3 oua
  • 100 gr faina
  • 400 ml lapte
  • 50 ml bere
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Untul il topim. Intr-un vas punem faina, zaharul, cele 3 oua, praful de sare si untul topit si amestecam pana obtinem un aluat omogen si subtire. Acoperim vasul si il lasam la rece circa 30 minute.
Adaugam 50 ml bere la aluat si amestecam (de la bere aluatul iese mai pufos).

Punem ulei intr-o tigaie si lasam sa se incinga la foc potrivit. Turnam cu un polonic aluatul in tigaia incinsa. Inclinam tigaia in asa fel incat aluatul sa se intinda pe toata suprafata si il coacem pe o parte (circa 1 minut la foc mic), apoi intoarcem clatita si o lasam inca 30 secunde cu aproximatie (timpul este relativ, la mine atat a durat, aragazul pe care am copt clatitele e cam batranel)
Rasturnam clatita pe o farfurie si repetem operatiunea. Mie mi-au iesit circa 6 clatite (tigaia in care am copt e imensa).

Nu ne mai ramane decat sa umplem clatitele cu branza sau dulceata dupa pofta inimii.

Pofta Buna! ! !

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...