Clafoutis cu prune

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10-12 prune coapte
  • 4 oua
  • 100 g. zahar
  • 100 g. faina
  • 220 ml lapte
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se spala prunele, se scot samburii si se asaza jumatati intr-un vas yena uns cu unt.

Pentru prepararea aluatului, se amesteca ingredientele solide cu cele lichide pana se omogenizeaza si se formeaza un aluat ca de clatite.

Se toarna aluatul peste prunele din vas, apoi se introduce la cuptor pentru 25 minute la foc potrivit.

Cand este gata, se scoate vasul cu clafoutis, se pudreaza cu zahar pudra si se lasa sa se raceasca.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente

Niste sandvisuri la tigaie pe care noi le preparam foarte des, mai ales pentru pachetele de la serviciu. Si am inclus in ele...

Sandvisuri la tigaie cu aluat dospit si diverse ingrediente
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj