Ciocolatina

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat :
  • -6 oua
  • - sare
  • -190 g zahar
  • - 190g faina
  • -2 linguri rase cacao
  • -3 linguri ulei
  • -4 linguri apa rece
  • -1\2 plic praf de copt (1 linguritza)
  • Crema :
  • -4 oua
  • -2 cani (de 250ml) cu zahar
  • -3 linguri pline cu virf cu cacao
  • -350 unt
  • Glazura:
  • -100 g ciocolata
  • -ulei pt diluare

Mod de preparare

Se separa ouale. Albusul se bate cu sarea bine, apoi cu apa adaugata pe rind si apoi cu zaharul pus treptat. Se bate pina se obtine o bezea tare.

Galbenusurile se freaca bine cu uleiul ca la maioneza (cca. 3 minute). Peste compozitia de albusuri se pune cea de galbenusuri, amestecand cu un tel, cu miscari usoare de jos in sus, pina la incorporare. Se adauga apoi faina si praful de copt, se amesteca f usor, apoi cacaoa procedind la fel.

Aluatul se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit, la inceput la foc mediu spre mare, apoi cind aluatul a inceput sa creasca bine, se intoarce tava in cuptor si focul se regleaza spre mic.

Este gata, cind aluatul se desprinde de pe peretii tavii (sau proba scobitorii). Blatul se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema
Ouale intregi se pun intr-un vas, se bat bine cu sare, se adauga zaharul, cacaoa si se bate bine compozitia. Se pune si 100 g. unt rece si se da la fiert la foc mic. Se amesteca in crema din cind in cind. Cind incepe sa se ingroase, amestecati mereu in crema, pina cind acesta curge greu de pe tel. Atunci e gata. Se lasa la rece.

Intre timp alifiati bine cele 250 g unt, apoi adaugati lingura cu lingura crema fiarta.

Montarea prajiturii:
Blatul de cacao, rece, se taie pe orizontal in 2 parti. Din crema se opresc 3-4 linguri, iar cu restul se umple prajitura. Se pune celalalt blat se unge si acesta cu cele 3-4 linguri de crema, spoi se glazureaza cu cioco topita la bain-marie si subtiata cu ulei. Se pune in frigider si se taie a 2-a zi.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...