Ciocolata Calda in Foetaj

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800gr faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • 2 oua
  • o lingurita rasa sare
  • o lingurita zahar
  • 40 gr drojdie proaspata
  • 2oo gr unt moale
  • Pentru umplutura
  • ciocolata cu lapte sau amaruie
  • dupa gustul fiecaruia
  • pentru uns deasupra un ou batut cu putin lapte

Mod de preparare

Se pune drojdia cu zaharul si laptele caldut intr-un castronel si se lasa 15 minute, dupa 15 minute se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, acest aluat il impartim in doua, fiecare parte o impartim din nou in 5 parti egale.

Se i-au cinci bucati si se procedeaza in felul urmator-se intinde o bucata cat mai subtire posibil, in forma rotunda, se unge cu un strat subtire de unt moale, se intinde separat cea de-a doua bucata de aluat tot la fel si se suprapune peste prima care e unsa cu unt, se unge si aceasta cu un strat subtire de unt moale, si tot asa pana cand terminam toate cele cinci bucati de aluat.

Ultima foaie nu se unge cu unt, separat se procedeaza la fel si cu celelalte cinci bucati de aluat, am obtinut astfel doua " coline" de aluat, eu le-am lasat circa jumatate de ora la rece ca sa se intareasca un pic untul si apoi am intins " colina" cat am putut de subtire, cu cat e mai subtire cu atat iese mai foetat, am taiat triunghiuri, le-am umplut cu ciocolata (am pus doua cubulete de ciocolata), le-am rulat, am uns cu ou batut cu putin lapte si deasupra am pus decoratiuni de zahar.

Se coc la foc moderat, dar atentie-cuptotul trebuie sa fie deja incins inainte, cand sant gata se pudreaza cu zahar pudra, se servesc fierbinti si ciocolata curge cand se rup. (daca se racesc se baga cateva secunde la microunde si devin ca abia scoase de la cuptor, eu o parte le-am congelat).
O reteta de cornuri pe care am facut-o demult cu mere si scortisoara, acum am incercat-o cu ciocolata, un pic de energie pentru vremurile astea ale noastre, imi place ca e simplu de facut, e un foetaj facut in casa, deci e mai sanatos decat cel cumparat, stii ce pui in el, fara e-uri, si nu dureaza asa mult pregatirea lui, se poate face cu umplutura dulce sau sarata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Sumegi

Stiu ca n-am postat de-o gramada de timp, dar am o scuza, am avut cuptorul defect. In al doilea rand, timpul nu-mi permite,...

Desert tort Sumegi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj