Caramelizam zaharul, cu atentie, sa nu devina amarui, il turnam in tava (33/26) si-l intindem repede, ca sa acoperim toata suprafata.
Mixam ouale, laptele, zaharul si vanilia si turnam compozitia in tava, peste caramel.
Ingredientele pentru blatul de cacao le mixam si pe ele 2-3 minute; aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani, apoi il adaugam peste crema de oua.
Tava o asezam intr-o alta mai mare, cea de la aragaz de exemplu, in care turnam apa (un fel de bain marie). O introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 50 minute sau pana blatul de ciocolata trece testul scobitorii.
Veti observa, cande este gata ca straturile se aleg singure si s-au inversat.
Prajitura se lasa, in tava, pana se raceste complet, apoi o dam la rece, acoperita cu o folie alimentara, pentru cateva ore sau, mai bine, peste noapte.
Se intoarce tava cu susul in jos si se rastoarna prajiturica in alta tava, dupa care putem portiona si savura!!!!