Chiftele Dulci cu Pesmet si Ciocolata

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 250 gr pesmet
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • un varf de sare
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr bobite/picaturi de ciocolata (eu nu aveam si am pus betisoare decorative de cacao)
  • un plic zahar vanilat sau cateva picaturi aroma vanilie
  • ulei de floarea soarelui sau alt ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-o craticioara puneti la incalzit laptele, un varf de sare, zaharul, untul si vanilia. Cand incepe sa fiarba, se pune pesmetul si se amesteca bine pana devine o compozitie omogena. Imediat se da deoparte de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand deja compozitia de pesmet este putin calduta se adauga un ou intreg si doua galbenusuri, se amesteca bine. Se bat cele doua albusurile spuma bine si se adauga si ele. La sfarsit se pun bobitele de ciocolata.

Cu mainile umede de apa, formati micute chiftelute (perisoare). Se dau bine prin pesmet si se prajesc in ulei la foc potrivit pe ambele parti. Se pun pe hartie de bucatarie sa se scurga de grasime, oricum nu vor absorbi deloc ulei. Se pudreaza cu zahar. Se servesc imediat calde.
Sunt foarte bune calde, dar si reci sunt gustoase.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.