Cheesecake cu mure

Portii
7
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 75 g unt
  • 350 crema de branza
  • un plic zahar vanilat
  • 75 g smantana 20% grasime
  • 3 oua
  • 80 g zahar pudra
  • 20 g amidon
  • 250 g mure congelate
  • 100-150 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Am inceput cu macinarea biscuitilor. Eu am amestecat biscuiti simpli cu biscuiti oreo pe care i-am macinat impreuna cu crema cu tot, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am pus biscuitii intr-o forma rotunda detasabila si am presat usor. Am introdus tava la rece.

Am mixat crema de branza cu galbenusurile, smantana, zaharul vanilat, amidonul si zaharul pudra. La final am adaugat albusurile spuma.

Am pus compozitia de branza peste biscuiti in tava si am introdus la cuptor pentru 45-50 minute.

Pentru jeleul de mure am pus pe foc fructele congelate impreuna cu zaharul (100-150 g in functie de cat de dulce doriti) si 50 ml apa. Separat am amestecat 2 linguri de amidon cu 50 ml apa.

Am lasat fructele sa fiarba 10-15 minute, apoi am adaugat amidonul si am mai lasat sa dea cateva clocote.

Am pus jeleul de mure rece peste cheesecake.

Puteti folosi orice fructe.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.