Cheesecake cu mure

Portii
7
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 75 g unt
  • 350 crema de branza
  • un plic zahar vanilat
  • 75 g smantana 20% grasime
  • 3 oua
  • 80 g zahar pudra
  • 20 g amidon
  • 250 g mure congelate
  • 100-150 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Am inceput cu macinarea biscuitilor. Eu am amestecat biscuiti simpli cu biscuiti oreo pe care i-am macinat impreuna cu crema cu tot, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am pus biscuitii intr-o forma rotunda detasabila si am presat usor. Am introdus tava la rece.

Am mixat crema de branza cu galbenusurile, smantana, zaharul vanilat, amidonul si zaharul pudra. La final am adaugat albusurile spuma.

Am pus compozitia de branza peste biscuiti in tava si am introdus la cuptor pentru 45-50 minute.

Pentru jeleul de mure am pus pe foc fructele congelate impreuna cu zaharul (100-150 g in functie de cat de dulce doriti) si 50 ml apa. Separat am amestecat 2 linguri de amidon cu 50 ml apa.

Am lasat fructele sa fiarba 10-15 minute, apoi am adaugat amidonul si am mai lasat sa dea cateva clocote.

Am pus jeleul de mure rece peste cheesecake.

Puteti folosi orice fructe.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...