Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Curd de zmeură
  • - 300 g zmeură congelată;
  • - 4 gălbenușuri;
  • - 2 linguri unt;
  • - 1/2 cană de zahăr;
  • - 2 linguri amidon;
  • Crustă
  • - 150 g biscuiți digestivi;
  • - 1 lingură zahăr pudră;
  • - 100 g unt, topit;
  • Cheesecake
  • - 250 g cremă de brânză;
  • - 100 ml smântână lichidă;
  • - 3 ouă;
  • - 4-5 linguri făină;
  • - 3 linguri zahăr pudră;
  • - 1/2 cană fructe de pădure;

Mod de preparare

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am lăsat la foc mic, amestecând frecvent și zdrobind zmeura.
Când aproape este gata, am adăugat 2 linguri rase de amidon, și am început să amestec energic, pentru că deja se îngroașă crema. În bucătărie miroase a vară deja.
Pentru a obține o cremă fină, am strecurat zmeura și am lăsat crema să se răcească, timp în care încep să fac cheesecake-ul.

Pentru crustă, am zdrobit biscuitii, am adaugat zaharul si untul topit si am amestecat. Presez bine compoziția pe o tavă cu diametrul de 20 de centimetri și dau la foc iute pentru 10 minute, maximum.

Pentru cheesecake am adaugat ingredientele intr-un bol, am mixat bine, adăugând făina la sfârșit, treptat. Am turnat compoziția în tavă, iar apoi am pus fructele de padure congelate, date întâi fuga prin făină, ca să nu se lase repede la fund.
Am preîncălzit cuptorul și am copt cheesecake-ul la foc mare în primele 10 minute, apoi am redus la minimum și l-am mai lăsat la căldurică pentru încă aproximativ 40 de minute. Pentru a preveni crăparea lui, dedesubt am adăugat o cratiță cu apă, să se creeze un mediu umed.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti