Cheesecake cu Fructe de Padure si Crema de Zmeura

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Curd de zmeură
  • - 300 g zmeură congelată;
  • - 4 gălbenușuri;
  • - 2 linguri unt;
  • - 1/2 cană de zahăr;
  • - 2 linguri amidon;
  • Crustă
  • - 150 g biscuiți digestivi;
  • - 1 lingură zahăr pudră;
  • - 100 g unt, topit;
  • Cheesecake
  • - 250 g cremă de brânză;
  • - 100 ml smântână lichidă;
  • - 3 ouă;
  • - 4-5 linguri făină;
  • - 3 linguri zahăr pudră;
  • - 1/2 cană fructe de pădure;

Mod de preparare

Pentru crema de zmeură, am topit untul într-o cratiță, am adăugat zmeura, zahăr și am amestecat bine, lăsând la foc mic. Apoi am adăugat gălbenușurile, am amestecat și am lăsat la foc mic, amestecând frecvent și zdrobind zmeura.
Când aproape este gata, am adăugat 2 linguri rase de amidon, și am început să amestec energic, pentru că deja se îngroașă crema. În bucătărie miroase a vară deja.
Pentru a obține o cremă fină, am strecurat zmeura și am lăsat crema să se răcească, timp în care încep să fac cheesecake-ul.

Pentru crustă, am zdrobit biscuitii, am adaugat zaharul si untul topit si am amestecat. Presez bine compoziția pe o tavă cu diametrul de 20 de centimetri și dau la foc iute pentru 10 minute, maximum.

Pentru cheesecake am adaugat ingredientele intr-un bol, am mixat bine, adăugând făina la sfârșit, treptat. Am turnat compoziția în tavă, iar apoi am pus fructele de padure congelate, date întâi fuga prin făină, ca să nu se lase repede la fund.
Am preîncălzit cuptorul și am copt cheesecake-ul la foc mare în primele 10 minute, apoi am redus la minimum și l-am mai lăsat la căldurică pentru încă aproximativ 40 de minute. Pentru a preveni crăparea lui, dedesubt am adăugat o cratiță cu apă, să se creeze un mediu umed.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...