Chec VII

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt 2 checuri:
  • 8 oua
  • o cana de zahar si 2 pliculete zahar vanilinat
  • o cana si jumatate de faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri ulei
  • cacao
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri; albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine albusurile, se adauga zaharul si cele doua linguri de apa. Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca foarte bine, sa nu ramana cocoloase.

Separat galbenusurile se freaca cu cele 6 linguri de ulei, ca la maioneza, se adauga peste albusurile cu faina, se amesteca si se pune compozitia obtinuta in tavi de chec, tapetate cu faina. Din compozitia pusa in tavi se opresc 2- 3 linguri si se amesteca cu cacao, iar ceea ce se obtine se pune in tavi si se amenteca de jos in sus.
Checul se poate face si intr-o singura culoare, cu cacao sau fara sau se poate adauga nuci taiate marunt ori fructe din compot: cirese sau visine (fructelor din compot si se scot samburii se scurg si se dau prin faina ca sa nu lase zeama).

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.