Chec (semiluna)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 cani de zahar+o lingura
  • 2 pahare de ulei (2100 g)
  • 2 cani de faina
  • 1 pahar de lapte
  • praf de copt
  • coaja de lamaie
  • ulei
  • nuci (taiate marunt) sau visine

Mod de preparare

-ouale intregi impreuna cu 2 cani de zahar se freaca cu lingura o jumatate de ora
-se pun cele 2 pahare de ulei si paharul de lapte
-se adauga praful de copt, coaja de lamaie si cele 2 cani de faina
-se toarna in tava unsa cu ulei si deasupra se presara o lingura de zahar
-se presara nucile taiate marunt sau visine date prin faina si se pune la cuptor
Cand e rece se taie cu paharul in forma de semiluna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...