Chec Raffaello - cu Cocos Dezhidratat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 190 gr unt
  • 3 oua mari
  • 130 gr faina (de prajituri) 100 gr cocos dezhidratat
  • 190 gr zahar tos
  • 50 ml lapte
  • 1 plic de praf de copt
  • vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
  • eu am folosit o tava de 24 cm diametru

Mod de preparare

- am amestecat cu mixerul ouale cu zaharul si am adaugat untul cremos, am continuat sa amestec cu mixerul pina cind am obtinut o crema care a crescut in volum.
- am adaugat laptele si am amestecat

- am amestecat faina cu prful de copt trecute prin strecuratoare amindoua ca sa se amestece mai bine si am adaugat in vasul cu faina si praful de copt si cocosul dezhidratat

- am folosit praf de copt vanilat, cine nu are acest praf de copt adauga un plic de zahar vanilat in zaharul tos sau fierbe laptele cu vanilie si apoi il lasa la racit

- am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cocosul la crema de unt, oua, zahar si lapte si am amestecat cu lingura ca sa obtin o compozitie omogena.

- in tava am pus o hirtie de copt pe care am udat-o si am strins-o bine in pumn sa se scurga, apoi am netezit-o cu un servet de bucatarie care a absorbit orice picatura de apa. Hirtia rezulta maleabila, se aseaza bine pe marginea si fundul tavii.

- Am varsat compozitia si am copt in cuptorul deja cald la 190°c cca 45-50 minute, depinde de cuptorul vostru. Faceti priba cu scobitoarea.
Cind se raceste putin o scoateti din forma si o puneti pe platou unde o sa o pudrati cu zahrul pudra.

Cine vrea poate sa orneze si cu ciocolata alba topita sau nutella alba facuta in casa, reteta aici.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Croissante cu branza de vaci

Reteta de aluat este cel de la cornurile bratislava. Diferenta dintre cele doua retete este ca am tinut tava cu cornurile...

Croissante cu branza de vaci
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.