Chec Raffaello - cu Cocos Dezhidratat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 190 gr unt
  • 3 oua mari
  • 130 gr faina (de prajituri) 100 gr cocos dezhidratat
  • 190 gr zahar tos
  • 50 ml lapte
  • 1 plic de praf de copt
  • vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
  • eu am folosit o tava de 24 cm diametru

Mod de preparare

- am amestecat cu mixerul ouale cu zaharul si am adaugat untul cremos, am continuat sa amestec cu mixerul pina cind am obtinut o crema care a crescut in volum.
- am adaugat laptele si am amestecat

- am amestecat faina cu prful de copt trecute prin strecuratoare amindoua ca sa se amestece mai bine si am adaugat in vasul cu faina si praful de copt si cocosul dezhidratat

- am folosit praf de copt vanilat, cine nu are acest praf de copt adauga un plic de zahar vanilat in zaharul tos sau fierbe laptele cu vanilie si apoi il lasa la racit

- am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cocosul la crema de unt, oua, zahar si lapte si am amestecat cu lingura ca sa obtin o compozitie omogena.

- in tava am pus o hirtie de copt pe care am udat-o si am strins-o bine in pumn sa se scurga, apoi am netezit-o cu un servet de bucatarie care a absorbit orice picatura de apa. Hirtia rezulta maleabila, se aseaza bine pe marginea si fundul tavii.

- Am varsat compozitia si am copt in cuptorul deja cald la 190°c cca 45-50 minute, depinde de cuptorul vostru. Faceti priba cu scobitoarea.
Cind se raceste putin o scoateti din forma si o puneti pe platou unde o sa o pudrati cu zahrul pudra.

Cine vrea poate sa orneze si cu ciocolata alba topita sau nutella alba facuta in casa, reteta aici.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj