Chec Pufos cu Visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 ml iaurt
  • 200 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • visine dupa gust, eu am folosit conservate la borcan
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • esenta de lamaie
  • putina sare

Mod de preparare

Se pun galbenusurile intr-un castron si se freaca bine cu 100 g zahar si un plic de zahar vanilat. Se adauga treptat, ca la maioneza, uleiul, apoi se adauga iaurtul si esenta de lamaie.

Albusurile se bat spuma cu sarea, restul de zahar si celalalt plic de zaharul vanilat. Cand compozitia s-a legat bine se toarna peste compozitia de galbenusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, treptat, amestecand cu grija.

Compozitia se pune in doua tavi, dupa care se pun visinele (daca acestea sunt conservate la borcan se lasa la scurs) din loc in loc.
Checurile se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute, la foc potrivit (cuptorul incalzit dinainte).

Se serveste dupa ce s-a racit.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Slanina fiarta cu boia si usturoi

Slanina fiarta in zeama de varza este foarte buna.

Slanina fiarta cu boia si usturoi
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj