Chec marmorat (II)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -300 de grame de unt la temperatura bucatariei
  • - 300 de grame de zahar pudra
  • -300 de grame de faina de buna calitate(eu am folosit grania 00)
  • -6 oua
  • -o lingura de praf de copt sau o lingura de amoniac stins cu putin suc de lamaie
  • -4 lingurite de cacao
  • - coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

-amestecam untul cu zaharul pudra, pana se face spuma, punem galbenusurile si amestecam mai departe pana se omogenizeaza tot. Apoi punem faina cu praful de copt si amestecam-radem lamaia

-batem albusurile-amestecam compozitia de galbenusuri cu albusurile-imparim in 2:prima ramane asa galbena iar in ce-a de-a doua parte punem 4 lingurite de cacao

-asezam in tava de chec alternativ 1 lingurita aluat galben, una maro si tot asa.

- se da la copt in cuptorul preincalzit cca 1 h la foc moale. Se raceste si se pudreaza cu zahar pudra in care pune un pliculet vanilie sau se unge cu glazura din lamaie frecata cu zahat pudra.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.