Chec Italian

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 150 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 50 g unt moale
  • 30 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Preparare: Se mixeaza ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul, dupa care se adauga untul moale bucatele si galbenusurile se mixeaza in continuare bine, dupa care se pune iaurtul si laptele se omogenizeaza si se pune faina amestecata cu praful de copt se amesteca bine si se pune uleiul si esenta.

Se omogenizeaza bine si se pune intr-o tava de cozonac sau chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si pudrata cu faina, se da la cuptorul prea incalzit la 180 grade pt 40 -45 min. Precizez ca ingredientele sunt pt un singur chec iar acesta iese pufos si umed ne este deloc inecacios.

Se poate pune si cacao si fructe confiate a fost probat de Bia si a iesit perfect.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu capsuni la slow cooker Crock-Pot 6 L

A iesit delicios si tare pufos!

Pandispan cu capsuni la slow cooker Crock-Pot 6 L
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj