Chec in Trei Culori

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 11 oua
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de faina
  • 1 ceasca de apa clocotita
  • 1 lamaie potrivita ca marime
  • 2 linguri de cacao
  • un praf de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilat,

Mod de preparare

11 albusuri, putina sare, se bat spuma tare, se pune 1 cana de zahar, in ploaie, un plic de zahar vanilat si se bat bine, dupa care se pune zeama de la lamaie, se amesteca usor, apoi se pune 1 cana de faina si se amesteca usor de jos in sus.

11 galbenusuri se freaca cu restul de zahar pana se albesc, cu apa clocotita, turnata putin cate putin si mestecand energic, coaja rasa de la lamaie, un pliculet de zahar vanilatsi o cana de faina.

Jumatate din compozitia de albuse se amesteca cu compozitia de galbenuse si se amesteca usor, jumatate din compozitia galbena se amesteca cu cele doua linguri de cacao.

Se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina doua tavi de cozonac, dupa care se aseaza compozitiile, impartite in mod egal, in felul urmator:
compozitia galbena,
compozitia maro,
compozitia alba (toata),
compozitia maro,
compozitia galbena.

Se baga la cuptoturul incins, circa 30 de minute (se face testul cu scobitoarea) .

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...