Chec Dulce cu Faina de Porumb

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130 g faina de grau alba
  • 130 g faina de porumb
  • 120 g zahar muscovado sau demerara
  • 3 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 1 ou ecologic
  • 250 ml lapte integral
  • 80 ml ulei de samburi de struguri
  • 3 linguri extract de vanilie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Intr-un bol cu telul amestecati fainele, praful de copt sarea si zaharul. In alt bol bateti putin oul dupa care adaugati laptele, uleiul si extractul de vanilie. Amestecati bine dupa care inglobati ingredientele uscate.

Ungeti cu putin ulei o tava termorezistenta rotunda standard sau triunghiulara. Turnati amestestecul pentru chec si coaceti 25-30 de minute. Verificati ca o scobitoare inserata in mijloc sa iasa curata. Lasati apoi sa se raceasca cel putin la temperatura camerei dupa care portionati si serviti.
Puteti servi simplu, cu bautura calda preferata si/sau cu miere / unt / dulceata.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.