Chec Dulce cu Faina de Porumb

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 130 g faina de grau alba
  • 130 g faina de porumb
  • 120 g zahar muscovado sau demerara
  • 3 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare de mare fina
  • 1 ou ecologic
  • 250 ml lapte integral
  • 80 ml ulei de samburi de struguri
  • 3 linguri extract de vanilie

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Intr-un bol cu telul amestecati fainele, praful de copt sarea si zaharul. In alt bol bateti putin oul dupa care adaugati laptele, uleiul si extractul de vanilie. Amestecati bine dupa care inglobati ingredientele uscate.

Ungeti cu putin ulei o tava termorezistenta rotunda standard sau triunghiulara. Turnati amestestecul pentru chec si coaceti 25-30 de minute. Verificati ca o scobitoare inserata in mijloc sa iasa curata. Lasati apoi sa se raceasca cel putin la temperatura camerei dupa care portionati si serviti.
Puteti servi simplu, cu bautura calda preferata si/sau cu miere / unt / dulceata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu mozzarella si ciuperci

Tarta cu mozzarella si ciuperci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj