Chec de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -250 g margarina rama
  • -200 g zahar
  • -1 praf sare
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -4 oua
  • -250 g faina
  • -2 lingurite praf de copt
  • -50 ml lapte
  • Glazura:
  • -50 g margarina
  • -50 g zahar pudra
  • -50 ml zeama de lamaie-eu am folosit glazura alba la rece cumparata

Mod de preparare

Cum procedam:
-Se incalzeste bine cuptorul
-Se amesteca margarina, cu zaharul, sare, coaja de lamaie si zaharul vanilat
-Se adauga oule unul cate unul, si mixam bine
-Se adauga laptele,mixam bine
-Se adauga apoi faina se amesteca cu praful de copt.
-Se unge o forma de chec cu margarina, si se tapeteaza cu putina faina, se toarna aluatul si se coace aprox. 50 minute la foc mediuPentru glazura se lasa sa fiarba incet margarina cu zaharul pudra si sucul de lamaie. Checul se scoate din cuptor si se acopera cu glazura de lamaie.

Se lasa sa se raceasca, se desprinde de margini si se pun pe un platou.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu caise si zmeura

O prajitura rapida si delcioasa, cu fructe de sezon. 

Desert prajitura cu caise si zmeura
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj