Chec de Craciun

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g de unt
  • 400 g de zahar
  • 7 oua
  • 400 g de faina
  • zahar vanilat
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 3 linguri de rom, sau coniac, sau wiskey
  • 200 g de migdale taiate
  • 200 g de stafide
  • 200 g de curmale taiate
  • 200 g de smochine taiate

Mod de preparare

Untul, zaharul, vanilia, ouale se freaca spuma, se adauga faina si praful de copt. Se amesteca fructele uscate care au fost tinute in rom si migdalele. Amestecul se toarna in doua tavi de chec tapetate cu faina si se introduc in cuptorul incins la 180 de grade.

Se coace circa 95 de minute. Se pudreaza cu zahar.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...