Chec cu Vin Rosu

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 ml vin rosu
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 ciocolata

Mod de preparare

Frecam ouale cu margarina moale, apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam cele 2 linguri cacao, 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 100 ml vin rosu si faina in care am amestecat in prealabil praful de copt. Mixam bine pana compozitia se omogenizeaza si adaugam bucatele de ciocolata (ciocolata este optionala).

Punem in forma de chec hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei (sau ungem cu ulei forma si o tapetam din abundenta cu faina) si turnam in ea compozitia de chec. Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam la foc iute timp de 5 minute dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu ramane aluat pe scobitoare.

Se scoate din cuptor, se rastoarna checul din tava, lasam la racit si putem sa acoperim cu un strat de glazura de ciocolata sau sa pudram doar cu zahar praf checul.

Sugestie primita : adaugati 1 lingurita scortisoara macinata la compozitia checului.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb

Usor de pregatit, cu un gust surprinzator de bun, iata o reteta pe care nu am mai pregatit-o pana acum: somon cu spanac si...

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj