Chec cu Nuca si Ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g margarina
  • 250g zahar
  • 4 oua
  • 200g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 125ml lapte
  • 200 g nuca taiata marunt
  • 100 g fulgi de cocos
  • 150 g ciocolata menaj neagra

Mod de preparare

Se amesteca praful de budinca cu faina, cacaua si praful de copt si se lasa amestecul deoparte. Apoi se amesteca margarina cu zaharul vanilat si sefreaca bine cu o lingura de lemn, se adauga ouale unul cite unul, amestecul de budinca si faina, apoi laptele, nucile si fulgii de cocos.

Se tapeteaza o forma de 30/10 cm cu faina si se toarna amestecul. Se da la copt la foc potrivit 50 min. Se scoate checul si se lasa sa se raceasca timp in care pregatesti glazura astfel:

Se topestw ciocolata pe bain-marie si se toarna fierbinte deasupra checului. Se presara fulgi de cocos peste.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.