Chec cu Iaurt si Bezea cu Nuca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 oua
  • -250 g zahar pudra
  • -3 linguri unt moale
  • -250 g iaurt gras si bine scurs
  • -faina cat cuprinde
  • -1/2 lingurita bicarbonate de sodiu
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • -100 g stafide sau fructe zaharate / rahat, taiate cubulete
  • -4 linguri nuca prajita si macinata
  • -marmelada / gem de caise
  • -1 praf de sare

Mod de preparare

Frecati bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa, apoi adaugati ½ din cantitatea de iaurt.

Inglobati untul moale taiat bucatele, coaja rasa de lamaie, restul de iaurt, bicarbonatul, stafidele (fructe zaharate / rahat, taiate cubulete) si la sfarsit atata faina, proaspat cernuta, incat sa obtineti un aluat moale, ca o smantana si care curge.

Turnati in tava de chec tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana ce este copt, frumos rumenit si trece testul cu scobitoarea.

Intre timp, bateti spuma tare albusurile cu 1 praf de sare si inglobati nuca macinata.
Separat, incalziti putin pe foc gemul de caise / marmelada pana devine usor fluid.
Scoateti tava din cuptor, turnati / ungeti checul cu gem si puneti deasupra albusurile batute.

Repuneti tava in cuptor, reduceti focul la minim si lasati pana ce albusurile sunt facute, prind crusta si incep sa se aureasca. Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti feliat.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...