Chec cu Ciocolata si Banane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -125 g unt, la temperatura camerei
  • -125 g zahar
  • -3 oua
  • -50 g cacao
  • -50 ml lapte
  • -2- 4 banane
  • -ciocolata taiata bucatele, dupa gust
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 praf de sare
  • -zahar pudra sau glazura de ciocolata, pentru ornat, dupa dorinta
  • -frisca batuta pentru servire, optional

Mod de preparare

Curatati bananele de coaja si stropiti-le cu zeama da lamaie pentru a impiedica oxidarea.

Frecati untul cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugati pe rand ouale, sarea, laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si ciocolata taiata bucatele.

Turnati o parte din aluat intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, asezati uniform bananele si acoperiti cu restul de aluat.

Dati la cuptorul preancalzit la 175 grade pentru aproximativ 45 min sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca 5 min in forma, rasturnati pe un gratar si lasati la racit.

Transferati pe platou si pudrati cu zahar praf sau imbracati in glazura de ciocolata, dupa dorinta.

Serviti feliat cu frisca batuta, optional.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...