Chec cu Ciocolata si Banane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200 g faina
  • -125 g unt, la temperatura camerei
  • -125 g zahar
  • -3 oua
  • -50 g cacao
  • -50 ml lapte
  • -2- 4 banane
  • -ciocolata taiata bucatele, dupa gust
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -zeama de la 1/2 lamaie
  • -1 praf de sare
  • -zahar pudra sau glazura de ciocolata, pentru ornat, dupa dorinta
  • -frisca batuta pentru servire, optional

Mod de preparare

Curatati bananele de coaja si stropiti-le cu zeama da lamaie pentru a impiedica oxidarea.

Frecati untul cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugati pe rand ouale, sarea, laptele, faina cernuta impreuna cu praful de copt si ciocolata taiata bucatele.

Turnati o parte din aluat intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, asezati uniform bananele si acoperiti cu restul de aluat.

Dati la cuptorul preancalzit la 175 grade pentru aproximativ 45 min sau pana ce blatul este copt si trece testul cu scobitoarea.

Lasati sa se raceasca 5 min in forma, rasturnati pe un gratar si lasati la racit.

Transferati pe platou si pudrati cu zahar praf sau imbracati in glazura de ciocolata, dupa dorinta.

Serviti feliat cu frisca batuta, optional.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ficatei de pui in sos de ceapa

Ficatei de pui in sos de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj