Chec cu Banane si Sos de Branza Proaspata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Chec:
  • 3 banane
  • 100 g unt
  • 250 g zahar
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • o esenta de lamaie
  • putina sare
  • Sos:
  • 150 g branza proaspata cu smantana (se poate folosi si branza proaspata simpla)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g unt

Mod de preparare

Chec:
Untul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat bine. Separat se amesteca bine ouale si se toarna treptat in compozitia cu unt.

Urmatorul pas este adaugarea bananelor pasate bine, peste compozitie, dupa care treptat se adauga faina, esenta de lamaie, sarea si praful de copt. Compozitia se amesteca bine si se pune intr-o tava unsa cu unt, dupa care se baga in cuptorul deja incins.

Se lasa aproximativ 50 minute la foc potrivit.

In timp ce checul este la cuptor se va face sosul de branza proaspata.

Sos:
Untul se freaca cu branza bine, pana ce compozitia devine omogena. Se adauga zaharul vanilat si cel pudra. Se va observa cum compozitia incepe sa se subtieze, dar nu este nici o problema pentru ca aceasta se va intari pe parcurs.

Dupa ce s-a racit checul se toarna sosul peste acesta in tava si se lasa cateva ore pentru a se intari putin (eu am lasat de seara pana dimineata).
Pofta buna! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de prune cu menta

Torturile rapide cu blat de biscuiti se potrivesc cel mai bine temperaturilor de afara in opinia mea,daca mai tinem cont si...

Tort de prune cu menta
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj