Chec cu Banane si Nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170 gr faina
  • 150 gr zahar
  • o lingurita si jumatate de praf de copt
  • jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • un sfert de lingurita de sare
  • 100 gr orz
  • ovaz
  • grau ( daca nu gasesti, substitui cu faina)
  • eu am folosit o mixtura de cele trei
  • dar poti pune oricare din ele sau o combinatie
  • depinde ce ai in casa
  • 3 banane foarte coapte ( coaja sa aiba pete maro) zdrobite bine cu furculita
  • 50 ml lapte batut sau kefir, sau iaurt ( toate fara grasime
  • sau cu cit mai putina grasime)
  • mai adaugi putin dupa ochi daca iese prea groasa compozitia Daca nu ai poti sa substitui cu lapte, lapte de soia, degresat de asemenea
  • 2 linguri de ulei vegetal, eu am pus ulei de nuci
  • o lingurita de extract de vanilie, sau daca nu ai, un pliculet de zahar vanilat
  • 2 oua maricele, batute
  • putin ulei pentru uns tavile
  • daca vreti adaugati nuci, doi pumni, unul macinat
  • al doilea taiat in bucatele mici cu cutitul Daca compozitia iese prea groasa, adaugati putin lapte batut sau kefir, sau iaurt
  • sau lapte, sau lapte de soia

Mod de preparare

Pornesti cuptorul al 180 grade Celsius
Combini ingredientele uscate (primele 6 ingrediente)
Combini urmatoarele 5 ingrediente ( banane, lapte batut, , uleiul, vanilia, ouale).
Daca vrei poti sa adaugi putina coaja de lamaie rasa.
Eu am impartit compozitia in doua si am pus doar intr-o jumatare nucile macinate si taiate.

Adaugi compozitia lichida peste cea solida, fara sa amestecati prea mult (ca nu va creste)!
Puneti compozitia in tavi si le puneti la cuptor timp de aproximativ 40 minute. Este gata cind nu se mai lipeste un betisor introdus in mijlocul checului. Se scoate din cuptor si le lasa sa se raceasca pe un grilaj, timp de 15 minute. Este delicios!

Pofta buna!


Acest chec este varianta unei retete americane "banana bread", am facut multe modificari ca sa incerc sa-l fac mai sanatos, fara grasime prea multa si nu prea dulce, cum este reteta originala.
Am impartit compozitia in doua si am adaugat nuci doar la o jumatate pentru ca nici una din fetele mele nu mananca nuci!
Se mananca la desert, cu o lingura de inghetata de vanilie, la micul dejun cu un pahar de lapte sau suc de portocale, sau ca o gustare dupa-masa.

Mai toti copii pe care ii cunosc, mananca acest chec cu mare placere.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Puteți folosi orice tip de gem sau dulceață.

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj