Chec cu Banane si Fructe Confiate

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 banane coapte
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 g iaurt
  • 100 g zahar
  • 1 pahar faina
  • o lingurita praf de copt
  • 100 g nuci sau migdale
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • fructe confiate (caise
  • stafide
  • curmale)
  • 100 g ciocolata neagra

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 160 oC. Pregatim tava, preferabil din teflon sa nu se prinda prajitura sau o tapetam cu hartie de copt. Amestecam bananele, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza. Amestecam faina si praful de copt, apoi le adaugam in compozitie si apoi trei sferturi din cantitatea de nuci macinate si 75 g de ciocolata.

Turnam amestecul in tava. Presaram apoi nuci/migdale, fructele uscate taiate marunt si ciocolata ramasa.

Punem totul la cuptor timp de 45 minute pana cand checul creste si are o culoare aramie. Cand este gata scoatem din cuptor, dar lasam sa se raceasca in tava, apoi scoatem checul din tava. Nu este pufoasa, deoarece are banane si o multime de fructe confiate, insa este gustoasa si aromata.
Se poate consuma cu lapte la micul dejun.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baigli cu nuca

Este un cozonac pe care il fac de multi ani. Fata de reteta originala las coca mai groasa la intins ca sa iasa rulada mai...

Desert baigli cu nuca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj