Castagnaccio Pugliese (Prajitura cu Faina de Castane)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr faina de castane (din cele care se maninca)
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 120 gr zahar tos
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 linguri de cacao amara
  • 1 mina de stafide
  • 1 mina de miez de nuca
  • 1 mina de migdale fara coaja
  • unt cit sa ungem tava
  • o tava de 30 cm

Mod de preparare

- trecem prin ciur faina, cacaoa si praful de copt
- amestecam laptele cu uleiul
- amestecam ouale cu zaharul, cu mixerul, pina cind devin spumoase

- adaugam mixul de faina si cel de lapte alternind si amestecaind cu muxerul pina obtinem un aluat ca cel de chec
- adaugm stafidele si miezul de nuci
- ungem cu unt tava si varsam compozitia, presaram migdalele

Cuoacem la 180°c si facem prioba cu scobitoarea in mijlocul tavii, trebuie sa scoatem scobitoarea uscata.
Lasam sa se raceasca inainte de a servi.
* Laptele il turnam cu grija eventual punem mai putin sau mai mult depinde de faina cit de mult lichid absoarbe. Aluatul trebuie sa rezulte ca cel de la prajitura cu fructe nici foarte lichid dar nici prea virtos..

Este diferit de castagnaccio clasic, cel care se pregateste in Toscana si care este mincarea saracului (faina de castane, apa, ulei, rozmarin si o mina de seminte de pin) . Asta este o reteta mai bogata (cu oua, praf de copt, cacao) cum se face in sud, in regiunea Puglia, dar pentru cine nu este obisnuit cu faina de castane si gustul ei este mult mai indicata decit cel clasic cu gust si aroma mai puternica.

Prajitura cu capsuni si bezea

Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Non plus ultra

Retete festive de iarna Daca va place bezeaua aceasta este o prajitura delicioasa, dulce acrisoara. de mare efect.

Desert Non plus ultra
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata