Caprici

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 100gr zahar
  • 5linguri apa
  • bicarbonat stins cu suc de lamaie
  • albusurile batute spuma cu 20 gr zahar
  • 125 ml suc de lamaie sau lime
  • 1 cutie lapte condensat( 14 oz)
  • 200 gr zmeura( capsuni) congelate scurse si zdrobite bine
  • 250 gr frisca batuta

Mod de preparare

Se face un blat normal( am dat doar jumatate din cantitatile necesare pentru ca blatul trebuie sa iasa subtire), se coace si se lasa apoi la racit. . Deci se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga putina apa din cele 5 linguri si bicarbonatul. Separat albusurile se bat spuma tare cu 25 gr zahar. In galbenusurile frecate cu zahar se adauga apa ramasa si faina cernuta, se amesteca si apoi se incorporeaza albusurile . Se pune in tava tapetata cu hartie unsa si se coace la foc potrivit.
Sucul de lamaie , laptele condensat si piureul de zmeura( capsuni) se amesteca impreuna, apoi se adauga frisca si se toarne compozitia peste blatul racit> SE lasa la frigider pana a doua zi. Se serveste cu sirop sau cu fructe ( zmeura sau capsuni) sau se poate lasa cum este


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.