Aluatul - se freaca ouale intregi cu zaharul, vanilia, praful de copt si zeama si coaja de lamaie. Se adauga treptat uleiul ca la maioneza si la urma faina. Se framanta un aluat nu prea tare, dar bine lucrat. Se fac din el bile de marime potrivita si se coc la foc mic. Acestea sunt gata dupa 15-20 minute, dar atentie, nu trebuiesc rumenite. Dupa ce s-au racit, se scobesc la mijloc iar continutul scobit se pastreaza deoparte.
Crema - Se freaca zaharul cu untul, spuma, se adauga cacao si 3/4 din materialul scobit de la bile. Dupa preferinta se pot adauga nuci macinate sau diferite arome.
Cu crema rezultata se umplu bilele scobite si se lipesc doua cate doua.
Intr-un castron se fierbe putina sfecla rosie pentru colorant rosu si spanac pt colorant verde. Se ating "caisele" prin aceasta zeama, rosie la un capat, verde la celalalt si aoi se dau prin zahar tos. Optional se pot folosi si coloranti sintetici din comert. `
Este de preferat a prepara caisele cu o zi inainte de a fi servite pentru a le oferi timp sa se fragezeasca, intr-un loc usor umed.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.