Caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluatul:
  • -3 oua
  • -1 pahar ulei
  • -1 praf de copt (1 lingurita amoniac)
  • -coaja de la o lamaie, vanilie
  • -400-500 gr faina
  • -un pic de sare
  • Crema:
  • -150-200 gr unt sau margarina
  • -25-50 gr cacao
  • -4-5 linguri zahar pudra
  • -gem acrisor
  • -nuci macinate
  • -mijlocul de la caise(cam 3 sferturi)

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia, coaja de lamaie.

Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cate putin, continuand amestecarea, iar la urma faina.
Din aluatul obtinut se fac bile de marimea unei nuci, care se pun in tava, destantate si la foc mic cat mai egale de marimecca 15-20 minute. Dupa, se lasa sa se raceasca si se scobesc inauntru cu o longurita foarte usor.

Crema: se pune untul cu cacao, zaharul pudra, arome, miezul de la caise(trei sferturi) si gemul acrisor.
Se umplu caisele cu aceasta forma si se lipesc cate 2.
Se dau cu coloranti alimentari si apoi prin zahar cat sunt inca umezi de la coloranti ca sa prinda zaharul.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.