Budinca din Colacei din Aluat de Briose

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani (500 ml) smantana de frisca
  • 55 gr unt
  • 2 oua batute
  • 100 gr zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 6 cani de cozonac/colacei/paine veche de 3 zile (cana e de 250 ml)
  • esenta de vanilie dupa gust
  • stafide (optional)

Mod de preparare

Am avut niste colacei din aluat de briose si cum nu ii mai manca nimeni am hotarat sa ii transform intr-o budinca si bine am facut, ca a iesit super bun.

In general budinca asta se face din resturi de cozonac uscat, paine veche de 2-3 zile, resturi de blat de prajitura mai uscata etc. Fructele se aleg in functie de gustul fiecaruia iar aromele la fel.

Se ia un vas si se pune laptele impreuna cu untul si stafidele in el, dupa care se aseaza pe foc. Nu se lasa sa fiarba, ci doar se infierbanta.

Intre timp se bat ouala bine de tot cu zaharul brun, scortisoara, vanilia, pana se omogenizeaza.

Colaceii/cozonacii/painea uscata se taie cubulete de 2cm/2cm aproximativ si se aseaza in tava in care urmeaza sa coacem budinca.

In amestecul de oua adaugam, pe rand, 3-4 linguri de lapte si amestecam sa diluam putin dupa care turnam peste cuburile de cozonac/colaci/paine. Omogenizam apoi turnam si laptele peste.
Amestecam cu o lingura totul sa omogenizam bine, incercam sa asezam stafidele cat mai jos sa nu ramana la vedere pentru ca se vor arde in cuptor altfel, apasam cu lingura bucatile de cozonac/colacei/paine veche pana se imbiba cu lichidul din tava dupa care introducem tava in cutorul preincalzit la 350 f (180C).

Coacem aproximativ 45 de minute. Daca vedem ca incepe sa se arda putin budinca, o acoperim cu hartie de copt pana este gata.

Se consuma calduta cu un sos caramel deasupra sau cu inghetata de vanilie.

Noi am servit cu inghetata de vanilie si caramel.

De la caldura budincii inghetata se topeste si lasa un sos delicios care inmoaie numai bine budinca.

Este un deliciu!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.