Budinca de taietei cu crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • compozitia:
  • 1,5 litri lapte
  • 2+3 oua
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 400-500 gr faina
  • 7-8 linguri de zahar, dupa gust
  • crema caramel:
  • 50gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 1 lingura(10 gr) amidon/faina

Mod de preparare

Din doua oua, faina, un praf de sare si apa calduta cat incape se face un aluat elastic pentru taietei, pe care ii fierbeti in laptele incalzit cu 2 plicuri de zahar vanilinat.

Atentie! trebuie ca taieteii sa inghita aproape tot laptele!

Dupa racire, se incorporeaza galbenusurile frecate cu 2-3 linguri de zahar, apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar (dupa gust), iar compozitia se pune la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt la 180 de grade, pana se rumeneste si se intareste in interior (nu va asteptati sa fie foarte tare, e mai degraba pufoasa!).

Intre timp, se caramelizeaza 50 gr zahar, se stinge cu apa, apoi, dupa ce se topeste tot zaharul, se adauga laptele, iar in final amidonul amestecat cu o lingura de lapte rece; se amesteca, pana se ingroasa, ca un sos.

Se scoate tava din cuptor, se taie in 8-10 etc portii si se stropeste generos cu sosul caramel, apoi se mai lasa la cuptor 5-10 minute.
Se poate servi cald sau rece

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.