Din doua oua, faina, un praf de sare si apa calduta cat incape se face un aluat elastic pentru taietei, pe care ii fierbeti in laptele incalzit cu 2 plicuri de zahar vanilinat.
Atentie! trebuie ca taieteii sa inghita aproape tot laptele!
Dupa racire, se incorporeaza galbenusurile frecate cu 2-3 linguri de zahar, apoi albusurile batute spuma cu restul de zahar (dupa gust), iar compozitia se pune la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt la 180 de grade, pana se rumeneste si se intareste in interior (nu va asteptati sa fie foarte tare, e mai degraba pufoasa!).
Intre timp, se caramelizeaza 50 gr zahar, se stinge cu apa, apoi, dupa ce se topeste tot zaharul, se adauga laptele, iar in final amidonul amestecat cu o lingura de lapte rece; se amesteca, pana se ingroasa, ca un sos.
Se scoate tava din cuptor, se taie in 8-10 etc portii si se stropeste generos cu sosul caramel, apoi se mai lasa la cuptor 5-10 minute.
Se poate servi cald sau rece
Am zis sa facem o mica pauza de ''porcarii'' si-am dat-o pe-un mixt de peste, niste mamaliga si mujdei.....
Mixt de peste prajit in tuciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.