Budinca de orez

Portii
10
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr orez cu bobul rotund
  • 500 ml apa
  • 1,750 l lapte
  • 2 betisoare de scortisoara
  • coaja de la o lamaie
  • 450 gr zahar
  • 20 gr praf pentru creme brulee instant (optional)
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana lapte(250ml)
  • 40 gr unt
  • vanilie

Mod de preparare

Punem la fiert apa si orezul, la foc mediu, pana scade toata apa, dar avand grija ca orezul sa nu se prinda de fundul oalei. Adaugam apoi coaja de la o lamaie, taiata in felii (doar partea galbena), betisoarele de scortisoara si 1,750 l lapte si lasam pe foc pana orezul este fiert bine si cremos, amestecand mereu. Adaugam zaharul si omogenizam.

Batem cu un tel cele 5 galbenusuri cu restul de lapte, vanilia (esenta sau seminte, dupa gust) si praful pentru creme brulee si turnam peste orez, inca pe foc. Mai lasam cateva minute la fiert, amestecand mereu.

Luam de pe foc, adaugam untul si omogenizam.

Punem budinca in recipientele dorite si dam la frigider pentru cateva ore.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...