Punem la fiert apa si orezul, la foc mediu, pana scade toata apa, dar avand grija ca orezul sa nu se prinda de fundul oalei. Adaugam apoi coaja de la o lamaie, taiata in felii (doar partea galbena), betisoarele de scortisoara si 1,750 l lapte si lasam pe foc pana orezul este fiert bine si cremos, amestecand mereu. Adaugam zaharul si omogenizam.
Batem cu un tel cele 5 galbenusuri cu restul de lapte, vanilia (esenta sau seminte, dupa gust) si praful pentru creme brulee si turnam peste orez, inca pe foc. Mai lasam cateva minute la fiert, amestecand mereu.
Luam de pe foc, adaugam untul si omogenizam.
Punem budinca in recipientele dorite si dam la frigider pentru cateva ore.
Pentru ca dezghetasem prea multa carne si mi-ati facut pofta pe aici cu niste tocanite, am facut si eu una, mai ales ca aveam...
Tocanita cu carne de porc, mazare si cartofiEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj