Budinca de cornuri si mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cornuri 250 g
  • unt 100 g
  • oua 4 buc
  • mere 750 g
  • gris 50 g
  • zahar 250 g
  • lapte 300 ml
  • vanilie 1/2 baton
  • coaja de lamaie rasa 20 g
  • stafide 50 g
  • pesmet 25 g
  • sirop de fructe 200 ml

Mod de preparare

Se fierbe laptele impreuna cu 50 g zahar si vanilia, se lasa sa se raceasca si se taie peste cornurile taiate felii subtiri. Merele se curata, se dau pe razatoare si se calesc in unt. Se adauga 150 g zahar si 50 g gris. Se unge o tigaie cu unt, se pudreaza cu pesmet, se asaza feliile de cornuri si stafidele, iar pe deasupra se toarna galbenusurile de ou, care au fost amestecate cu 50 g zahar, coaja de lamaie rasa si restul de lapte. Se da tava la cuptor timp de 30 min., se scoate vasul din cuptor, se asaza deasupra merele. Albusurile se bat bine cu restul de 50 g zahar, se toarna albusurile peste mere, se netezeste suprafata si se da vasul la cuptor pentru gratinare.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.