Budapesta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Bicarbonat de sodiu: 1 lingurita
  • Cacao: 3 linguri
  • Ciocolata: 50 grame
  • Esente: (de rom, vanilie, lamaie, portocale) 40 ml
  • Faina: 3 cani
  • Fructe: Lamai
  • Lapte 750 ml
  • Margarina Unirea pentru creme: 250 grame
  • Oua: 10 buc
  • Praf de copt: 1 pachet
  • Ulei: 7 linguri
  • Zahar pudra: 3 linguri
  • Zahar tos: 2 cani
  • Zahar vanilat: 4 pliculete
  • Alte ingrediente:
  • nuca de cocos
  • 6 linguri orez pudra (dat la masina de cafea)
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

1. Blatul
Se face un blat: se bat 7 albusuri bezea tare (si un pic de sare) cu 1/2 cana zahar, se adauga galbenusurile treptat (dupa ce au fost frecate cu 7 linguri ulei), apoi praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, iar la urma faina"in ploaie" amestecand de sus in jos.

Se tapeteaza tava de aragaz cu ulei si faina, se incalzeste cuptorul la 220 grade, apoi se da blatul la copt 150 grade timp de 25-30 de minute.

2. Foile
Se face un aluat nisipos care va fi impartit in 2 parti egale din: 3 oua se amesteca cu un pic de sare, apoi se adauga zaharul 6 linguri, cacao 3 linguri, bicarbonatul de sodiu (stins in zeama de lamaie), faina si se framanta cateva minute pana se desprinde de degete. Se coc 2 foi pe fundul tavii 10-15 minute amandoua (in acest timp se face crema).

3. Crema
6 linguri de orez se amesteca cu 750 ml lapte, cu o cana de zahar, se pun la fiert la foc mic pana devine ca o ciulama, apoi se adauga zaharul vanilat, 100 gr nuca de cocos, margarina Unirea pentru creme si se amesteca energic cateva minute. Se da deoparte si se adauga coaja de lamaie si putina zeama de lamaie (dupa gust)

4. Ansamblarea prajiturii
Peste o foaie maro se pune jumatate din crema (calduta nu rece) blatul, restul de crema, foaia maro. Deasupra se glazureaza cu ciocolata topita pe baie de aburi si 50 gr. nuca de cocos

Va asigur ca e delicioasa (mai ales dupa 24 ore)!
Pofta buna!
Desert.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos

Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...

Placinta turnata cu mere si nuca de cocos
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.